preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sunja

Login
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

 

 

vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Veliki uspjeh naše učenice
Autor: Sunčana Potkonjak, 19. 3. 2021.

Danas je dan kad sam iznimno sretna i ponosna što radim posao koji radim. Dvije  učenice 8.a,kojem predajem Hrvatski jezik, zabljesnule su na dva različita natjecanja. Lea Sekulić samoinicijativno se prijavila na literarni natječaj proveden u sklopu projekta ˝Siguran klik˝ koji provode Centar za razvoj mladih i Ženska soba. Poslala mi je svoj rad da malo pregledam, prijavila se i pobijedila! Lei čestitam na hrabrosti, želji za pisanjem i neobičnom daru koji skriva duboko u sebi. Nadam se da ćemo i dalje čitati njene radove.

Druga učenica na koju sam ponosna je Elizabeta Brleković. Elizabeta je danas na županijskoj smotri LiDraNa osvojila povjerenstvo i sve u publici izvedbom povijesnog govora: Govor o smrti Svetog Augustina. Elizabeta nas je sve u publici ostavila zaljepljene za stolce, otvorenih usta u čudu, slušajući I upijajući svaku njezinu riječ. Sara Stanić, kazališna glumica - predsjednica komisije oduševljeno  je govorila o njenom nastupu i na simboličan način joj je otvorila vrata glumačke akademije. Emocije iz govora, Elizabeta je prenijela na sve nas u publici i postavila ljestvicu iznimno visoko. Elizabeta je na županijskoj smotri sudjelovala I sa svojim literarnim radom Cucek u kući, jednom toplom domaćom šaljivom pričom u pjesmi u kojoj se mnoge obitelji mogu naći. U obje kategorije predložena je za državnu smotru LiDraNo. Dok smo čekali povjerenstva u dvorani u Popovači, Elizabeta nije odolila klaviru na pozornici, sjela je I zasvirala. Mogu vam samo pokušati prenijeti komentare iz publike: ˝ Kakav talent!˝ ˝Kako mala glumi, piše I svira, vau!˝ ˝Nju bismo rado posvojili!˝... Mene je tad uhvatila tuga jer I Elizabeta I Lea, i cijela ta generacija više neće biti moji učenici. Vjerujem da će i dalje njegovati svoj dar i da će biti izvrsni veleposlanici naše škole, a nadam se da ćemo im naći nasljednike u novim učenicima.

Na putu kući iz Popovače, Elizabeta jednom rečenicom govori kojiko je skromna i empatična:

˝Nastavnice, nemojte sutra u školi govoriti o mom uspjehu da ne zasjenimo Leu!˝

Ovime ne želim zasjeniti Leu, niti bilo koga drugoga! Želim podijeliti moj ponos koji se ne može izmjeriti. Obje su uspjele i to ne treba uspoređivati! Ovo treba biti svima poticaj da se prepustite onome što volite raditi, da pustite dar koji skrivate u sebi I s više samopouzdanja pokušate to pokazati! Vjerujte u sebe!

Nikolina Javornik


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju