preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sunja

Login
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

C3 - Češka

Treća mobilnost - razmjena učitelja i učenika, Češka, Zlin

01.-05.04.2019.

U mobilnosti su sudjelovale učiteljice Meskal Basta Pinotić i Nikolina Žigmunić Vidović , te učenici Dominik Govorčinović, Maria Žuna, Antonela Lukšić, Mihaela Pranjić, Patricia Kukor i Stela Kolar.

Nakon 9 sati ugodne vožnje kombijem kojeg smo unajmili, stigli smo u Zlin ispred hotela Saloon u kojem su bili smješteni učitelji. Dočekali su nas domaćini, koji su učenike odveli u svoje obitelji u kojima su naši učenici bili smješteni.

Već prvog radnog dana smo shvatili kako nismo baš u najboljoj formi, kada smo se trebali popeti uz visoko brdo kako bismo došli do škole koja nas je ugostila - Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Ne znamo je li uspon bio razlog ili nešto drugo, ali malo-pomalo, naš cijeli tim se je razbolio, što nam je u nastavku naše mobilnosti predstavljalo najveći izazov, no ipak smo uspjeli savladati sve "prepreke", uključujući igru Potraga za blagom, koju smo igrali uz pomoć aplikacije na mobitelu i uz pomoć koje smo obišli pješice cijeli Zlin. Bilo je zanimljivo otkriti povezanost Zlina i Vukovara, odnosno Tomaša Bate i poduzeća Borovo, kao i stilova gradnje vezano za stambene objekte koje je Bata izgradio za svoje radnike - kockaste kuće obložene crvenom fasadnom ciglom.

U mjestu Bystřice pod Pernštejnem smo upoznali češke uskrsne običaje, a u mjestu Olešnice smo posjetili povijesnu radionicu i muzej plavog tiska (metoda bojenja tkanina), u kojoj su se učenici imali priliku okušati pri povratku u školu. Učitelji i učenici bili su razvrstani u dva tima za svaki od izleta pa nažalost nemamo puno zajedničkih fotografija.

Tema ove mobilnosti su bili uskrsni običaji, a svaki tim je prezentirao običaje svoje države.

Priprema prezentacije o uskrsnim običajima.

Plavi tisak - metoda bojenja tkanine.

preskoči na navigaciju