preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sunja

Login
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

C5 - Hrvatska

Peta mobilnost - OŠ Sunja kao domaćin 5. mobilnosti

21.-25.10.2019.

U mobilnosti su sudjelovale učiteljice Meskal Basta Pinotić, Jasna Krapljan, Nikolina Javornik, Nikolina Žigmunić Vidović, Mirela Brstilo, učitelji Ivica Kovačić, Ivan Komarac, Marijan Ulaković te učenici Ana Brnad, Antonela Lukšić, Borna Tomić, Dominik Govorčinović, Elizabeta Brleković, Gabrijel Krakić, Laura Bošnjak, Leo Gudić, Leona Vukmanović, Lucija Klarić, Marina Krapljan, Marko Kerkez, Marko Malović, Matea Klarić, Mihaela Pranjić, Patricia Kukor, Sara Paramin, Stela Kolar, Sven Arbutina, Valentina Sušilović, Vanesa Mikulčić i Vladimir Podunavac.

Napokon je došao red i na nas da i mi organiziramo mobilnost i ugostimo naše partnere. Za naše goste pripremili smo bogati program, počevši s programom dobrodošlice u kojem su sudjelovali vlč. Ivan Faletar, Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" iz Siska, KUD "Sunjanka" iz Sunje, KUD "Seljačka sloga" Greda Sunjska i dječji zbor Lastavice. Taj dan smo organizirali i Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi te i na taj način iskoristili priliku da predstavimo naše običaje i hranu. Na dvije radionice učenici su naučili plesati nekoliko jednostavnijih narodnih plesova pod vodstvom gđe. Anite Mlinarić, voditeljice folklora KUD-a "Seljačka sloga" Greda Sunjska i osnove sviranja tambura pod vodstvom našeg učitelja Glazbene kulture, Ivice Kovačića. Učiteljice Nikolina Javornik i Nikolina Žigmunić Vidović su održale satove hrvatskog jezika za naše goste. Učitelj informatike, Ivan Komarac, za učenike je organizirao zanimljivu igru Escape school na kraju radnog dijela dana, uz pomoć naših dragih kuharica, koje su za tu prigodu ispekle brdo od palačinki ispod kojih se nalazio ključ od škole. U popodnevnim satima smo posjetili Sisak, prošetali gradom, obišli Gradski muzej i Stari grad, a sve uz stručno vodstvo.

Sljedeći dan smo posjetili NP Plitvička jezera.

Zadnji radni dan je za učenike i učitelje bila organizirana radionica micro:bit, pod vodstvom učitelja Tehničke kulture, Marijana Ulakovića, izložba starina - privatno vlasništvo našeg umirovljenog učitelja Jandre Hodobaše i predstava Šuma Striborova, Ivane Brlić-Mažuranić u izvedbi naših učenika. Tema ove mobilnosti su bile narodne nošnje te je svaki tim predstavio po tri različite narodne nošnje iz svojih država, uključujući muške i ženske narodne nošnje i radne i svečane narodne nošnje.

U sumrak smo posjetili Zagreb i sudjelovali u interaktivnom obilasku grada pod vodstvom Gornjogradskih coprnica od kojih smo čuli zanimljive priče i legende o Zagrebu.

Ovom prilikom želim se zahvaliti ravnatelju Iliji Potkonjaku, kolegicama i kolegama: Jasni Krapljan, Nikolini Žigmunić Vidović, Nikolini Javornik, Mireli Brstilo, Ivici Kovačiću, Ivanu Komarcu, Marijanu Ulakoviću, svim roditeljima i učenicima koji su sudjelovali u projektu, a bez kojih bi organizacija ove mobilnosti, kao i projekta bila nemoguća. Hvala i svim ostalim učiteljima, učenicima i djelatnicima škole koji su nas podupirali u ovom projektu i omogućili nam provedbu raznih aktivnosti unutar škole.
Hvala udruzi "Hrvatska žena" iz Sunje, čije su predstavnice sudjelovale u našem projektu više puta, svim našim gostima koji su pomogli u organiziranju dobrodošlice za naše partnere i Domu kulture Kristalna kocka Vedrine, koji su nam posudili kostime i rekvizite za predstavu.

Program dobrodošlice u kojem su sudjelovali naši učenici.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.