preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sunja

Login
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

C6 - Njemačka

Šesta mobilnost - razmjena učitelja i učenika, Njemačka, Stadthagen

20.-24.01.2020.

U mobilnosti su sudjelovali učitelji Meskal Basta Pinotić i Ivica Kovačić, te učenici Elizabeta Brleković, Sara Paramin, Valentina Sušilović i Vladimir Podunavac.

Posjetili smo školu IGS Schaumburg u gradiću Stadthagen. Prvi dan, nakon dobrodošlice na kojoj su nam predstavljene lokalne narodne nošnje, za učenike su organizirani satovi njemačkog jezika, a učitelji su prisustvovali sastancima. Nakon vrlo kratkog radnog dijela dana, posjetili smo muzej - kuću Wilhelma Buscha, poznatog njemačkog slikara i književnika, gdje su učenici pokušavali ilustrirati njegova književna djela tehnikom koju je sam primjenjivao.

Cijeli sljedeći dan proveli smo na izletu. Posjetili smo rudnik Rammelsberg, koji je na nas ostavio najveći utisak, kao jedno zaista jedinstveno iskustvo, jer nitko od nas do sad još nikada nije bio u rudniku. Nakon obilaska rudnika posjetili smo i kuće rudara i povijesni grad Goslar.

Tema ove mobilnosti su bile rukotvorine. Zadnji dan, naši učenici predstavili su licitarska srca.
Svaki tim je također imao zadatak ponijeti 1kg sjemenki koje su u prošlosti bile bitne za preživljavanje stanovništva kraja iz kojeg dolaze, a onda su na likovnoj radionici od sjemenki izrađivali Hereditas drvo, koje je za korjenje imalo Hereditas logo, a kao krošnju dlanove učenika.
Nakon uspješno odrađenih zadataka smo posjetili dvorac Bückeburg i kraljevske staje. Osim što je dvorac i dalje u privatnom vlasništvu i služi obitelji za život, koristi se i za organizaciju raznih događaja.
Naše druženje smo završili večerom u školi u organizaciji učenika, roditelja i učitelja.

Sama škola, jako nas se dojmila - učionice su prostrane, škola ima svoj glazbeni studio, raznovrsne glazbene instrumente, učionicu za domaćinstvo sa postajama za kuhanje, učionicu ili bolje rečeno radionicu za tehnički, veliku peć za pečenje keramike, prostoriju za pružanje prve pomoći, itd.

Što se tiče samog putovanja, možemo reći da je ovo bila najugodnija ili najkomotnija mobilnost, jer smo imali dva povezana leta u oba smjera (Zagreb-Amsterdam-Hannover).

Goslar